Tunnbröd

31.07.2022

Perfekt till allt man kan tänka sig. Frukost? Ja! Mellanmål? Ja! Och varför inte göra en tunnbrödsrulle till middag eller lunch?

ca 20st
Ingredienser:

  • 25g Färsk Jäst (½ förp)
  • 75g Smör
  • 7dl Mjölk
  • ½dl Socker
  • 1-2tsk Anis
  • 1tsk Salt
  • 1tsk Hjorthornssalt
  • 3dl Grahamsmjöl
  • 10dl Vetemjöl

Instruktioner:

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret tillsammans med mjölken och värm tills fingervarmt.
  2. Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen löst upp sig helt.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna (ca 2/3 av vetemjölet). Rör om degen med en degkrok samtidigt som du adderar resten av mjölet.
    - Degen är något kletigare än en vanlig bröd deg.
  4. Låt degen jäsa under en bak handduk/plastfolie 45-60min.
  5. Baka ut degen på ett VÄL MJÖLAT bord. Dela upp degen i 20st bollar.
  6. Hetta upp en torr stekpanna medan du kavlar ut brödet till samma storlek som stekpannan.
    - Det kommer gå åt en del mjöl.
  7. Stek dem en och en på varje sida tills de får lite färg, stek inte för länge då blir de hårda.
  8. Låt brödet svalna omringad av bak handdukar för att de ska hålla sin mjuka konsistens.