Tunnbröd
31.07.2022
Perfekt till allt man kan tänka sig. Frukost? Ja! Mellanmål? Ja! Och varför inte göra en tunnbrödsrulle till middag eller lunch?
ca 20st
Ingredienser:
- 25g Färsk Jäst (½ förp)
- 75g Smör
- 7dl Mjölk
- ½dl Socker
- 1-2tsk Anis
- 1tsk Salt
- 1tsk Hjorthornssalt
- 3dl Grahamsmjöl
- 10dl Vetemjöl
Instruktioner:
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret tillsammans med mjölken och värm tills fingervarmt.
- Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen löst upp sig helt.
- Tillsätt resten av ingredienserna (ca 2/3 av vetemjölet). Rör om degen med en degkrok samtidigt som du adderar resten av mjölet.
- Degen är något kletigare än en vanlig bröd deg. - Låt degen jäsa under en bak handduk/plastfolie 45-60min.
- Baka ut degen på ett VÄL MJÖLAT bord. Dela upp degen i 20st bollar.
- Hetta upp en torr stekpanna medan du kavlar ut brödet till samma storlek som stekpannan.
- Det kommer gå åt en del mjöl. - Stek dem en och en på varje sida tills de får lite färg, stek inte för länge då blir de hårda.
- Låt brödet svalna omringad av bak handdukar för att de ska hålla sin mjuka konsistens.