Kanelbulle Snittar
28.09.2022
Går även toppen att göras Glutenfria, bara att byta ut mjölet till samma mängd av glutenfri mjölmix. (Mina var glutenfria på detta foto nedan)
Ingredienser:
Snittar
- 100g Rumsvarmt smör
- 1dl Socker
- 2msk Sirap
- 2½dl Vetemjöl alt. Glutenfri mjölmix
- ½tsk Bikarbonat
- 1tsk Vaniljsocker
- (Lite kanel o kardemumma)
Kanelglaze
- 1½msk Smör
- 1tsk Kanel
- 1msk Brunt Farinsocker
Instruktioner:
- Blanda ihop alla ingredienser till snittarna tills du får en jämn deg.
- Dela degen på 2 bitar och rulla ut de två i längder på en klädd ugnsplåt. Platta till dem lite och vill du kan då även reffla något med en gaffel.
- Koka ihop smör, kanel och farinsockret till glazen och pensla på snittarna och toppa med lite pärlsocker för att ge dem lite extra "kanelbulle" känsla.
- Grädda snittarna i mitten av ugnen på 175°C i 12 - 15min.
- Ta ut formen och skär upp snittarna på en gång innan kakan stelnat. Låt svalna helt, förvara sedan i lufttät förpackning.