Kanelbulle Snittar

28.09.2022
Går även toppen att göras Glutenfria, bara att byta ut mjölet till samma mängd av glutenfri mjölmix. (Mina var glutenfria på detta foto nedan)

Ingredienser:
Snittar

  • 100g Rumsvarmt smör
  • 1dl Socker
  • 2msk Sirap
  • 2½dl Vetemjöl alt. Glutenfri mjölmix
  • ½tsk Bikarbonat
  • 1tsk Vaniljsocker
  • (Lite kanel o kardemumma)

Kanelglaze

  • 1½msk Smör
  • 1tsk Kanel
  • 1msk Brunt Farinsocker

Instruktioner:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till snittarna tills du får en jämn deg.
  2. Dela degen på 2 bitar och rulla ut de två i längder på en klädd ugnsplåt. Platta till dem lite och vill du kan då även reffla något med en gaffel.
  3. Koka ihop smör, kanel och farinsockret till glazen och pensla på snittarna och toppa med lite pärlsocker för att ge dem lite extra "kanelbulle" känsla.
  4. Grädda snittarna i mitten av ugnen på 175°C i 12 - 15min. 
  5. Ta ut formen och skär upp snittarna på en gång innan kakan stelnat. Låt svalna helt, förvara sedan i lufttät förpackning.