Kalljästa frallor

01.10.2023
Kalljäsa har blivit en favorit på helgerna! perfekt sätt att vakna med enkelt nybakat bröd utan alla jäsnings timmar på morgonen.

10st Frallor

Ingredienser:

  • 25g (½förp) färsk jäst

  • 5dl Kallt vatten 

  • 2msk naturell olja

  • 1tsk Salt

  • 2msk honung alt. sirap

  • 8-10dl Vetemjöl
     

Instruktioner:

  1. Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med det kalla vattnet tills den löst upp sig helt.

  2. Addera resterande ingredienser (börja med 8dl mjöl o addera efter behov) och blanda med brödkrok i ca 5min. (Den ska vara snäppet kletigare än en vanlig bröddeg.)

  3. Täck bunken med plastfolie och förvara bunken i kylen över natten.

  4. Dela upp brödet i 10st bitar och forma dem till önskad form, med så lite arbete som möjligt. 

  5. Pensla brödet lätt med en mix av vatten och honung.

  6. Ställ in en djup form i nedre delen av ugnen med vatten och grädda brödet i mitten av ugnen på 250°C i 20min.

  • Alt.! grädda brödet i mitten i en varmluftsugn på 225°C i 20min.
  • Låt brödet svalna på ett galler, och servera sedan perfekt till frukosten!