Kalljästa frallor
10st Frallor
Ingredienser:
25g (½förp) färsk jäst
5dl Kallt vatten
2msk naturell olja
1tsk Salt
2msk honung alt. sirap
8-10dl Vetemjöl
Instruktioner:
Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med det kalla vattnet tills den löst upp sig helt.
Addera resterande ingredienser (börja med 8dl mjöl o addera efter behov) och blanda med brödkrok i ca 5min. (Den ska vara snäppet kletigare än en vanlig bröddeg.)
Täck bunken med plastfolie och förvara bunken i kylen över natten.
Dela upp brödet i 10st bitar och forma dem till önskad form, med så lite arbete som möjligt.
Pensla brödet lätt med en mix av vatten och honung.
Ställ in en djup form i nedre delen av ugnen med vatten och grädda brödet i mitten av ugnen på 250°C i 20min.
- Alt.! grädda brödet i mitten i en varmluftsugn på 225°C i 20min.
- Låt brödet svalna på ett galler, och servera sedan perfekt till frukosten!