Hasselnötrutor

26.04.2023

En tunnare chokladkaka/rutor fylld med hasselnötter i alla former, kräm, hackade och smulade!

ca 30-35st rutor
Ingredienser:

  • 100g Smör (rums.temp)
  • 1dl Hasselnötkräm (recept till min)
  • 1½dl Strösocker
  • 1 Ägg
  • 1½dl Vetemjöl
  • 2msk Kakao
  • 1½tsk Vaniljsocker
  • ½tsk Bakpulver
  • Topping: Hackade alt. krossade hasselnötter (jag använder båda!)

Instruktioner:

  1. Hacka rostade hasselnötter alt. kör dem i en mixer för att få ett finare "pulver". Lägg åt sidan till senare.
  2. Blanda ihop smör, sockret och hasselnötkrämen tills allt är ihop.
  3. Addera resterande ingredienser och blanda ihop till en fast deg. Den blir något kletig.
  4. Vänd ut degen på ett smort bakplåtspapper och tryck ut den så att degen blir ca 1cm tjock.
  5. Häll över ditt val av nötter och platta ner dem något i degen så att de fastnar.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200°C i 15min.
  7. Ta ut och skär upp rutorna på en gång medans kakan är varm. (Den stelnar snabbt). Låt svalna och förvaras i en lufttät burk.