Glutenfria Kladdkaka Cookies

17.10.2022

24st Cookies
Ingredienser:

  • 200g Rumsvarmt Smör
  • 1½dl Strösocker
  • 1½dl Brunt Farinsocker
  • 1msk Vaniljsocker
  • 2st Ägg
  • 4½dl Glutenfri mjölmix
  • ½tsk Bikarbonat
  • 1dl Kakao
  • 150g Smält Mörkchoklad
  • Topping: Flingsalt

Instruktioner:

  1. Blanda ihop smör, brunt- och strösocker och vaniljsocker pösigt. Addera sedan 1ägg i taget och blanda in det i degen.
  2. Addera mjöl, bikarbonat och kakao och rör om tills allt är inblandat.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd sedan ner i degen med en slev.
  4. Förvara degen i kylskåpet i 15min, ta ut degen och forma degen till 24 jämnstora bollar som du lägger ut med avstånd (ca 6st per plåt). 
  5. Tryck till bollen lite och strö över flingsalt. 
  6. Gräddas mitt i ugnen på 200°C i 10min. Låt svalna på plåten!